Steakvacsora Corleone módra!
A gyertyafényes vacsora ötletétől a legtöbb férfi nehezen jön lázba, de mi a helyzet akkor, ha az első osztályú ételeket amerikai gengszterfilmeket idéző hangulattal párosítjuk?
olvass továbbA gyertyafényes vacsora ötletétől a legtöbb férfi nehezen jön lázba, de mi a helyzet akkor, ha az első osztályú ételeket amerikai gengszterfilmeket idéző hangulattal párosítjuk?
olvass továbbA Pinterest elterjedésével bárki önjelölt stílusnagykövetté, dizájn enteriőrré vagy sztárséffé válhat a boardjai és pinjei alapján. Mi történik azonban, ha a hozzánk hasonló földi halandók próbálnak olyan cukrász remekműveket készíteni, mint amiket az oldalon ezerszámra látunk? Katasztrófa.
olvass továbbEzt a receptet régen egy nagyon kedves ismerősömtől kaptam. A konkrét, általa megadott receptre nem igazán emlékszem, szóval mondhatjuk azt, hogy az én receptem. Akinek ezt készítettem imádja a gesztenyét, szóval, ha van olyan ismerős aki gesztenyefreak, akkor hajrá. Ez lesz a kedvence. Isteni, szupergyors, sütésmentes és szülinapra is kiváló.
olvass továbbÁlmodozni a legjobb! Ami még annál is jobb egy nagyon rossz napnak a vége, mikor hazamehetek (este 9kor, jobb esetben) és a hétvégi inspirációból merítve főzőcskézhetek. Most hétvégén például kóstoltam sült paprika krémlevest és úgy gondoltam, hogy ilyen-olyan ízzel kombinálva még jobb lehet, szóval ki kellett próbálnom. Ennek az eredményét olvashatjátok most...
olvass továbbEzen a héten kerül megrendezésre a 9. Országos Étterem Hét, melynek keretein belül vasárnapig Magyarország legjobb éttermeiben fogyaszthatsz 3 fogásos ebéd- és vacsoramenüket fix áron.
olvass továbbKi ne szeretné a hamburgert? Ahogy e sorokat írom, én is egy sajtburgerről ábrándozom. David Rotter sztárséf is hasonló érzéseket táplál a bucis csodák iránt, és megteremtette a világ legfinomabb hamburgerét, ami nem csak a különleges hozzávalók miatt lesz extravagáns, de még otthon is elkészíthető.
olvass továbbAhol minden nap történik valami!
olvass továbbA hétvégi hajnalba hajló bulik után természetesen tovább pörög a Fat Mo’s!
olvass továbbKi ne ismerné a mondást, amely szerint a férfi szívéhez a gyomrán keresztül vezet az út. Ráadásul bizonyos ételek vágykeltő hatása nem mítosz. Az afrodiziákum elnevezést a görög mitológia szerelemistennője, Afrodité ihlette. Az ő vonzerejével sem ember, sem isten nem vetekedhetett. A mondák szerint léptei nyomán növények és virágok sarjadtak, ezek fogyasztása vágyserkentőként, afrodiziákumként hatott az emberi szervezetre.
olvass továbbAz őszi esték, vendégváró hétvégék kedvenc mártogatósa a pikáns padlizsánkrém. Hoztunk nektek egy egyszerűen elkészíthető receptet. Próbáljátok ki!
olvass továbbLegújabb kísérletezésem a lenmaglisztes, kakaós puffancs, amely a Paleo -Len lisztből készült, amely liszt nem más, mint a len préselési maradékának őrleménye.
olvass továbbIsmerünk baracklekvárosat, túrósat, cukormázast, de eszünk ágába sem jutna, hogy létezik baconfeltétes, vagy sóspereces. Nézzétek meg képgalériánkat, amibe összeválogattuk a legkülönfélébb ízű és színű fánkokat. Vigyázat, nem minden édes!
olvass továbbEz egy leveles csoda, imádom ahogy puha és egyben ropogós. Ahogy peregnek a lapocskák a kezem között, és az a mámorítóan vajas íz. Fantasztikus. Ehhez egy valami illik jól egy kesernyés gyümölcsös joghurt.
olvass továbbNagyon omlós, nagyon puha, nagyon citromos kuglóf a reggeli kávé mellé egy nagy kanál Nutellával, vagy csak magában a glaze-zel.
olvass továbbGyakran rohanunk, és csak délután eszmélünk fel arra, hogy nem ebédeltünk semmit. Holott az ebéd majdnem olyan fontos, mint a reggeli, és ha átugorjuk, akkor roncsoljuk anyagcserénket, kárt teszünk vércukorszintünkben, és alaposan odateszünk a hormonoknak is. Fontos, hogy délben, vagy a kora délutáni órákban egészségesen táplálkozzunk, és ezzel többek között a hangulatváltozásokat is megelőzzük. Ha szeretnél pénztárcabarát megoldásokat, akkor gondolkodj előre, és készítsd el előző nap a másnapi üzemanyagodat! És persze szerezz be egy jó ételhordót!
olvass továbbItt a nyár, ez hivatalos. Hiszen roskadoznak a zöldségesek a fincsi, roppanós, nyálcsorgató zöldségektől és gyümölcsöktől. De a legjobb az egész nyárban az egészséges reggeli. Imádom hogy joghurtos smoothie-kat reggelizhetek! A smoothie 3 perc alatt készül el és nagyon laktató.
olvass továbbVan egy nagyon bevált kalács receptem, és kigondoltam, mi lenne ha egyszerűen megkenném Nutellával és úgy sütném ki? Nutellás kalács lenne! Egyébként nem szeretem a Nutellát, viszont csodálattal tekintek erre az édességre és kitalálójára, világszinten egy olyan termék, amelyet mindenki szeret így, vagy úgy és mindenhol találkozhatunk vele, még Thaiföld legeldugottabb szigetének egy kis bodegájában is van.
olvass továbbAz újabb nyári forró hétvége kétség kívül nem a „húsleves rántott hússal” vasárnapi klasszikus ideje lesz. A hőségben sem nehéz ételeket fogyasztani, sem pedig a sütőt – túl hosszú időre - bekapcsolni nem esik jól. Varga Dóra, a Budai Allergiaközpont dietetikusa ezért könnyű, gyorsan elkészíthető, gluténérzékenyek számára is fogyasztható menüsort ajánl a hétvégére.
olvass továbbA Magyar Sörgyártók Szövetsége kezdeményezésére most először ünnepelték a Sör Világnapját Magyarországon. A Sörszövetség „Sör mi több” eseménysorozata keretében, hagyományteremtő szándékkal csatlakozott a nemzetközi ünnephez. Az eredetileg Amerikából indult világnap alkalmából szakértők grill és barbecue különlegességeket, valamint velük harmonizáló sörfajtákat párosítottak.
olvass továbbA kókuszpálmát és a kókuszdiót szinte mindenki ismeri, jellegzetes hosszú törzse és majd öt méteresre növő levelei, a dió barnás kemény héja azonnal szemünk előtt terem képzeletben, ha megérezzük tipikus illatát. A hazai kamrák polcain főleg kókuszreszelék található, de az egészségtudatos étkezés hívei már egyre több formában fogyasztják. A kókusztej, a kókuszzsír, a kókusztejpor is egyre népszerűbb.
olvass tovább